GIScafé za vydatné podpory HP

HP poslední dobou mírně koordinuje některé své aktivity a kdo sleduje dění v této firmě podrobněji, ví že většina z nich není jen plácáním do vody. S rozmyslem volené kroky na často nejisté půdě mohou být pro mnohé vodítkem nebo inspirací.
Mezi jednu z posledních veřejných aktivit HP patří aktivita kolem firmy IBSystems, spravující web GISCafé, portál zaměřený na GIS v průmyslovém prostředí. Spolupráce se tentokrát neodvíjí v rovině akvizice nebo přímé investice do firmy třeba odkupem části jejího podílu, ale formou jakéhosi sponzorství. Díky této dohodě se stane HP sponzorem portálů IBSystemu – ten nevlastní jen zmiňované GISCafé, ale ještě další portály. HP se zajímá o tři z nich, GISCafé, EDAToolsCafé a MCADCafé.

Uvedené weby patří mezi poměrně uznávaná místa na Internetu ve své oblasti s přibližně milionem stránek a více než 150 000 unikátních IP adres každý měsíc. Slušná čísla. I když na americké poměry nic oslnivého, na druhou stranu je nutné si uvědomit, že jde o poměrně striktně orientované weby s vyhraněnou skupinou uživatelů a návštěvníků, poněkud zajímavější je už třeba počet každodenně obesílaných uživatelů. Přes 50 000 lidí tak denně dostává nejnovější zprávy z oboru, doplněné teď i logem a informacemi z dílny HP. Navíc těchto 50 000 uživatelů patří mezi profíky, denodenní uživatele a ne jen hrstku sebraných emailových adres někde po free webech.

HP i nadále ukazuje, že dokáže vzhledem ke své velikosti proplouvat rychle se měnící dobou až neobvykle pružně. Nejenže má vlastní, kvalitní a uznávaný vývoj, ale snaží se i investovat do začínajících nebo fungujících firem se zajímavým a perspektivním nápadem. Je to dobré nejen pro image firmy, ale i pro její další vývoj. Víc hlav víc ví, respektive víc firem má víc nápadů a tak se HP evidentně snaží získávat i nápady a myšlenky či služby, které sama od začátku vyvíjet nechce, nemůže nebo které už někdo jiný vlastní.

Váš názor Další článek: První základovka s čipsetem i810E2 na světě

Témata článku: , , , , , , , , ,