Web | Mobilní aplikace | Instagram

Fotky na Instagram už nahrajete i z počítače. Stačí jednoduchý trik

Sociální síť Instagram byla zamýšlena jako sociální síť na sdílení fotografií z mobilních telefonů. Ale rozšířila se natolik, že sílí potřeba některých uživatelů publikovat snímky na síť i přímo z počítače. Instagram na to ne a ne přistoupit. Standardní webová aplikace to neumožňuje a aplikace pro Windows 10 zpřístupní publikaci snímků jen na zařízeních systémem definovaných jako tablet. Existuje ale možnost.

Instagram totiž zpřístupnil nahrávání fotek na mobilní verzi webu. Cílí tím na uživatele, kteří službu využívají jen občas a nechtějí si kvůli tomu instalovat aplikaci. Když si tedy v mobilu otevřete web Instagram.com, bude stránka vypadat velmi podobně, jako běžná aplikace. A přístupná bude i funkce pro nahrávání fotek.

Mobilní verzi webu můžete zobrazit i na počítači. Instagram to neumožňuje jednoduše přepnout, ale stačí k tomu jednoduchý doplněk do prohlížeče, který změní identifikace prohlížeče (tzv. user agent). Existuje v řadě variant, zkuste třeba User-Agent Switcher pro Chrome nebo User Agent Switcher pro Firefox.

Vertikální videa budou standard. Smiřte se s tím

Diskuze (4) Další článek: Umělá inteligence umí předpovědět infarkt či mrtvici. Lépe než doktoři

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,