Finální Office 2010 je ke stažení na MSDN a Microsoft TechNet

Office 2010 už je kompletně hotov a aktuálně podléhá procesu distribuce a uvádění na trh. Produkt Microsoft uvede na trh 12. května v New Yorku, přičemž firemní zákazníci si ho budou moci zakoupit už v průběhu květa. Masový trh se pak dočká 15. června, Česká republika až 1. září. Předplatitelé služeb MSDN a Microsoft TechNet nicméně mohou začít Office 2010 v anglické verzi používat už teď.

Na stránkách je k dispozici je stažení jak 32, tak 64 bitová verze Professional Plus, včetně jednoho licenčního klíče. Microsoft uvádí, že další testovací klíče budou k dispozici už 30. dubna. Programy v rámci MSDN a TechNetu nemohou být využívány ke komerčním účelům, ale pouze k účelům testovacím. Studentni vysokých škol často mají k těmto službám přístup a mohou tak po dobu studia programy zdarma využívat.

Informace o dokončení Office 2010, cenách jednotlivých edicí či bezplatného upgradu, může nalézt v naší bleskovce. Součástí Office 2010 bude také ballot screen, tedy obrazovka, která dá uživateli na výběr, zda chce v základu pracovat s formátem Open XML či OpenOffice.org.

office2010msdn.png
Na MSDN a Microsoft TechNet je k dispozici nejvyšší verze Professional Plus v anglickém jazyce. Prozatím můžete využít jeden licenční klíč, další Microsoft zpřístupní 30. dubna.

Microsoft také pracuje na Office 2011 for Mac, který by měl vyjít ještě do konce tohoto roku. Půjde o sadu aplikací Outlook, Word, Excel, PowerPoint a Live Messenger, které mají být totožné a plně funkční, jako verze pro Windows. Aktuálně testuji uzavřenou beta verzi, která má sice ještě mnoho chyb a do ideálního stavu jí chybí hodně, Microsoft ale výrazně zapracoval a produkt je skutečně použitelný. Preview si budete moci přečíst třeba v Computeru 9/10.

office2011mac.png office2011mac2.png
Office 2011 for Mac má zabudované ovládací rozhraní ribbon a aktuálně je možné jej vyzkoušet pouze v uzavřeném beta testu. Finální verze by se na trh měla dostat ještě letos.
Diskuze (20) Další článek: Smoto: nová služba pro motorkáře od Seznamu

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,