Facebook | Apple

Facebook míří na velké obrazovky, už je dostupná oficiální aplikace pro Apple TV

Facebook rozšiřuje svoje aplikace na další důležitou platformu – systém tvOS, který nalezneme v přehrávači Apple TV čtvrté generace. Celkem logicky se nejedná o běžnou čtečku, která by umožňovala číst běžné příspěvky, ale zaměřuje se čistě na sledování videí.

Najdeme v ní tudíž primárně klipy, které se objeví ve feedu, ale i doporučená videa. Ta jsou založená na sledovaných stránkách či uživatelích, ale i zájmech. To může být velkou přidanou hodnotu televizní aplikace pro Facebook, která v ní navíc uživatele udrží delší dobu. K tomu také slouží funkce, na kterou jsme si již zvykli například u Youtube – okamžité přehrávání dalšího videa.

Zajímavostí je, že se v aplikaci zatím nenachází žádné reklamy, do budoucna by však měl Facebook v aplikaci nabízet placenou sekci s prémiovým obsahem. V rámci něj by chtěl přinést například sportovní přenosy podobně jako Twitter.

Pro používání aplikace je třeba vlastnit účet na Facebooku a také nainstalovanou aplikaci na některém z mobilních zařízeních – iPhonu nebo iPadu. Díky ní proběhne přihlášení v Apple TV.

Diskuze (1) Další článek: Snap získal vstupem na veřejnou burzu 3,4 miliardy dolarů, hodnota tvůrců Snapchatu se dostala na 24 miliard dolarů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,