Hudba, filmy, seriály | Deezer

Deezer začal nabízet rodinné předplatné. Až šest členů za jeden paušál

Hudební služba Deezer zareagovala na konkurenci a začala nabízet rodinné předplatné. Vyjde na 249 Kč měsíčně a umožňuje provoz až šesti nezávislých účtů. Konkurenční Spotify nabízí už nějaký čas totéž za téměř identickou cenu, ovšem jen pro pět členů rodiny.

Výhodou rodinného předplatného je dostupnost prémiových účtů za daleko dostupnější cenu v přepočtu na jednoho uživatele. Vše se ale platí souhrnně pod jedním účtem. Pokud se u Deezeru sejde šest uživatelů, vyjde předplatné každého na necelých 42 Kč. Každý může Deezer používat až na třech zařízeních.

Provozovatelé hudebních služeb chtějí rodinnými tarify eliminovat případy, kdy se do rodiny (nebo v partě přátel) koupí jen jeden společný účet a ten se navzájem sdílí. Nevýhodou v takovém případě je nemožnost současného přehrávání na více zařízeních, knihovna společná pro více uživatelů a ve finále těžko použitelný systém pro doporučování.

V rámci rodinného předplatného má každý zapojený člen svůj vlastní prémiový účet. Může poslouchat nezávisle na ostatních, má ryze svou knihovnu a může využívat tematických rádií a doporučené hudby na základě předchozího poslechu. K dispozici je ale i funkce společného rodinného mixu nebo speciální dětský účet s vyfiltrovaným vhodným obsahem.

Deezer aktuálně nabízí cca 40 milionů skladeb v hudební knihovně. Nabízí aplikace i pro méně rozšířené platformy, jako je Windows 10 Mobile či BlackBerry, má i moderní aplikaci pro Windows 10 a funguje i v prohlížeči. Běžná cena prémiového účtu je 165 Kč, k dispozici je i omezená verze s reklamou.

Diskuze (17) Další článek: Aktualizace Chrome OS přinesla dlouho očekávanou novinku – Play Store s aplikacemi pro Android

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,