Další možnost, jak si posílat zprávy: Tumblr spouští chat

Tumblr je něco mezi sociální sítí a platformou na tvorbu blogů. U nás sice není až tak rozšířený, protože mu chybí česká lokalizace, ale je to už stálice mezi webovými službami a jeho obliba, na rozdíl třeba od Twitteru, stále roste. A provozovatel služby tomu jde naproti i novými funkcemi, aktuálně spuštěním vlastního systému na posílání zpráv mezi uživateli.

Funkce Instant Messagingu se uživatelům zavádí postupně. Během několika týdnů už bude dostupná všem, a to jak na webu, tak v mobilních aplikacích. Zatím je ale komunikační služba celkem hloupá a umožní posílání pouze textových vzkazů, a to jen mezi jednotlivci. Skupinové chaty či podpora obrázků přibude postupně.

Jakou má nový komunikátor šanci vedle zavedených služeb jako je Facebook Messenger, Skype či Google Hangouts? Nedělá si ambice tyto nahradit, má sloužit spíše pro rychlou komunikaci mezi blogery a čtenáři. 

Tumblr funguje od roku 2007 a rozvinul se v atraktivní mikroblogovací službu. V květnu roku 2013 ho proto koupilo za 1,1 miliardy dolarů Yahoo. Aktuálně má přes 260 milionů blogů. 

Zdroj: Tumblr via The Verge

Diskuze (4) Další článek: Chrome již nepůjde nainstalovat na Windows XP, Visty a starší verze OS X

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,