Cubetto nadchlo Kickstarter. Programování pro tříleté caparty nemůže být jednodušší

Na Kickstarteru zazářil nový projekt Cubetto. Během krátké doby nasbíral skoro půl milionu dolarů, přestože původní meta byla pětkrát nižší.

Autoři Cubetta si získali komunitu drobným dřevěným robotickým autíčkem, které lze programovat pomocí desky s frontou, do které lze za sebe skládat nejrůznější příkazy formou plastových kostek. Programovací deska poté bezdrátově sdělí robotu instrukci a ten ji vykoná.

Cílem je tedy programovací hra, která má naučit základní principy programování ty nejmenší tříleté špunty. A jak praví sami autoři, Cubetto je zároveň jeden z mála programovacích jazyku, který můžete opravdu vzít do rukou.

Vše je vytvořen os pomocí čipu Atmel SAM D21, který používá Arduino Zero a právě v Arduino IDE lze celé Cubetto případně i přeprogramovat a vylepšit. To už ale bude úkol pro ty trošku starší.

Téma: Programování pro děti

programovaniprodeti.jpgAlgoritmické myšlení, logické uvažování, dovednost analyzovat problém a najít jeho řešení… to se hodí už dnes a do budoucna budou tyto schopnosti čím dál důležitější. Zábavnou formou se k nim vyplatí vést i děti. Sledujeme pro vás dostupné nástroje, stavebnice, služby a postupy.

Doporučujeme speciál Computeru Programování pro děti. Za 99 Kč si ho můžete objednat online a během několika dnů vám dorazí do poštovní schránky.

Diskuze (4) Další článek: Intel NUC míří do high-endu. Edice Skull Canyon nabídne zbrusu nový Core i7-6770HQ

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,