Pět nejlepších nástrojů pro tvorbu myšlenkových map

Plánování, kreativní činnost, brainstorming, promýšlení nejrůznějších projekt a další myšlenkové pochody mohou být zaznamenány pomocí speciálních aplikací a webových služeb. Jaké jsou ty nejlepší?
Kapitoly článku

Zaznamenávání myšlenek a nápadů, jejich propojování s jinými, doplňování dílčími informacemi a aktuálními nápady, to vše je vhodné zaznamenávat, aby jednotlivec či skupina měli přehled a udrželi všechna data ve svém povědomí.

Tyto záznamy lze označit za myšlenkové mapy a díky výpočetní technice již není nutné je zaznamenávat pomocí fixu na bílou tabuli, ale naopak lze využívat sofistikovaných programů i webových aplikací, přizvat více účastníků, jimi vytvořené mapy dále sdílet a mnoho dalšího. Z probíhající diskuze na fóru Živě.cz jsme pro vás vybrali ty nejzajímavější tipy na tyto nástroje.

Zaměřili jsme se primárně na pestrost nabídky, takže zde naleznete jak desktopové aplikace, tak webové služby, a to placené i bezplatné. Jaká možnost je ta nejlepší, o tom můžete rozhodnout v přiložené anketě, případně doplnit své postřehy a zkušenosti v diskuzi pod článkem.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,