Antivirus zdarma: 6 nejlepších řešení

Který antivirový program dostupný zdarma je ten nejlepší? To se dozvíte na základě tipů vás čtenářů pro domácího uživatele.

Úvod

Antivirových programů je na trhu hromada a nemalý výběr je i z těch, které nestojí nic. Který ale zvolit? Rozhodování je docela těžké. I bezplatné antiviry mají za sebou dlouhý vývoj a za mnohými stojí renomované antivirové společnosti.

Pozor, tento článek už je staršího data, přečtěte si raději novější:

Tradičně jsme si na pomoc přizvali čtenáře z diskuzního fóra Živě.cz, kteří se minulý týden mohli k tématu bezplatných antivirů vyjádřit a sdělit své zkušenosti. V podstatě se kryly s těmi, které jsme posbírali v redakci Živě.cz a Computeru.

Podle velké řady čtenářů je nejlepším antivirem zdravý rozum a to stejné si myslíme i my. Při prohlížení webových stránek, e-mailů či odkazů na sociálních sítích je potřeba být ve střehu, přemýšlet a neklikat bezmyšlenkovitě na každý odkaz. Nějaká jistota schovaná na pozadí ale není na škodu, pokud při běžné práci neobtěžuje a neubírá počítači na výkonu.

O tom, které z nominovaných bezplatných antivirových řešení je to úplně nejoblíbenější, rozhodne anketa. Pokud máte s uvedenými programy vlastní zkušenosti, hlasujte také!

Diskuze (174) Další článek: Týden Živě 253: Karel na Hangoutu a kontroverzní dohody

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,