Chystá se Pilot - stačí jej dát do ucha a rozumíte cizí řeči

Babylónská rybka, univerzální překladač, sci-fi je plné jednoduchých překladačů, které si stačí dát do ucha a můžete rozumět cizímu jazyku. nyní se něco podobného chystá ve skutečnosti.

Waverly Labs připravuje překladač Pilot, který vypadá jako dvě Bluetooth sluchátka, která si dáte do ucha. Jedno vy, jedno mluvčí v cizím jazyku. Překladač pak bude průběžně poslouchat a překládat z jednoho jazyka do druhého a přehrávat to v odpovídajícím sluchátku.

Veškerou inteligenci má na svědomí mobilní telefon, sluchátka fungují jako běžné náhlavní soupravy, tedy reproduktory s mikrofony. Proto by se ostatně měl Pilot prodávat už letos na podzim. Mobil pro překlad ale nebude potřebovat datové připojení, což se v zahraničí hodí. Překládat ale zatím půjde jen mezi angličtinou a francouzštinou/španělštinou/italštinou. Další jazyky budou případně přibývat.

661459141

Pilot zamíří brzy na Indiegogo, což může budit pochybnosti, přece jen Indiegogo nedává takové záruky, že váš příspěvek na produkt vám zajistí produkt nebo peníze zpět. Termín pro letošní ok a malá hardwarová náročnost celého řešení ale hovoří více ve prospěch úspěšnosti tohoto projektu. 

Diskuze (11) Další článek: Seznam.cz loni vydělal rekordních 3,4 miliard korun. Za co asi bude letos utrácet?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,