Virtuální realita | Hacking | Hudba, filmy, seriály

Chystá se nový Matrix, studio chce ze značky vytvořit různé světy ve stylu Star Wars

Legendární a z mnoha pohledů revoluční film The Matrix od bratrů Wachowski (scénář i režie) se do kin dostal v roce 1999 a dostal celkem čtyři Oscary. Znamenal také doživotní slávu pro Keanu Reevese, který ve filmu hrál hackera s přezdívkou Neo. V roce 2003 se pak objevil druhý díl Matrix Reloaded a Matrix Revolutions.

Série byla ukončena a producenty rozhodně potěšila, protože se příjem dostal přes miliardu dolarů. Stejně jako ale probíhá nastartování nové série filmů na motivy Star Wars, rozhodl se Warner Bros. vytěžit peníze právě na světu Matrixu.

Podle neoficiálních informací webu Hollywoodreporter by se mělo jednat o reboot, takže o natočení nové verze a zároveň se počítá s tím, že se vytvoří portfolio filmů ze světa Matrixu, podobně jako to můžeme v současnosti pozorovat u Star Wars a dalších značek. Mohli bychom se tak teoreticky dočkat speciálního filmu zaměřeného na historii Morphea, Trinity nebo třeba i seriálu.

Dle všeho se na novém Matrixu nebudou podílet Lilly Wachowski ani Lana Wachowski. Keanu Reeves nedávno prohlásil, že se nebrání zapojení do nového filmu ze světa Matrixu, pokud na něm budou pracovat zmínění režiséři původních dílů. Spekulace také uvádí herce Michaela B. Jordana, který by si mohl v novém Matrixu zahrát jednu z hlavních rolí. Zda by šlo o nového Nea nebo třeba mladého Morphea ale nelze ani odhadovat.

Diskuze (12) Další článek: Windows 10 stáhne některé aktualizace, i když mu to zakážete

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,