Chyba v mapách Applu ohrožuje životy cestovatelů po Austrálii

Apple si bude předčasné uvedení mapové aplikace zřejmě ještě dlouho vyčítat. Mapy, které nahradily osvědčenou aplikaci Googlu, se od počátků potýkají s chybami a leckdy zásadními nepřesnostmi. Jsou terčem řady vtipů, šéf Applu se za ně musel omlouvat a z firmy odešel zodpovědný manažer. Aby toho nebylo málo, australská policie nyní vydala prohlášení, podle kterého jsou mapy od Applu až životu nebezpečné, upozornil TechCrunch.

iOSmapy.jpg  iOS 1.jpg          Google mapy.jpg  Googlem.jpg
Vlevo mapy Applu, vpravo dřívější aplikace GoogluVíce na: http://www.zive.cz/bleskovky/sef-applu-oficialne-nase-mapy-jsou-nedodelek-zkuste-radeji-konkurenci/sc-4-a-165647/default.aspx#utm_medium=selfpromo&utm_source=zive&utm_campaign=copylink

Několik motoristů spoléhajících se na navigaci v iPhonu, která je součástí mapové aplikace, se při cestování do australského města Mildura ocitlo v rozpálené pustině. V mapách je totiž město chybně lokalizováno, a to 70 km směrem do vyprahlého národního parku Murray-Sunset. Teploty v oblasti dosahují 40-50 stupňů a nejsou zde přitom žádné zdroje vody. Jeden z motoristů zde uvízl na 24 hodin, přičemž bez jídla a vody absolvoval několik kilometrů dlouhý pochod za účelem nalezení telefonního signálu pro přivolání pomoci.

iPhone nav.png
O 70 km vedle... (zdroj: TZ australské policie)

Australské orgány již kontaktovali Apple s výzvou k nápravě. Motoristům pohybující se v této oblasti pak doporučují, aby využívali jiné navigační služby.

Diskuze (46) Další článek: 10 nejlepších notebooků pod stromeček [Vánoce 2012]

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,