Facebook | Internet

Blizzard to myslí se streamováním na Facebook vážně, podporu přidal do všech her

Na začátku června oznámil Blizzard, že umožní ze své nejnovější hry Overwatch přenášet obraz přímo na Facebook. Funkci však vestavěl přímo do hry, a tak například nebylo možné do vysílaného obrazu vložit obraz z webkamery, což je aktuálně u přenosů z hraní her standardem. To se nyní mění s novou funkcí, kterou Blizzard vestavěl přímo do svého Battle.net klienta.

Klient slouží jako centrální místo pro instalaci, aktualizaci a spouštění aktuálních her Blizzardu. Najdeme v něm tedy Starcraft 2, Diablo 3, World of Warcraft či Heartstone. Nově sem přibyla také ikona s kamerou, která slouží pro aktivaci přímého přenosu. Před prvním spuštěním je samozřejmě nutné přihlášení na Facebook a také počáteční nastavení streamu - aktivace mikrofonu, webkamery nebo pojmenování streamu. Nechybí ani nastavení toho, kdo bude mít přímý přenos k dispozici.

Facebook, stejně jako Microsoft nebo Amazon provozující Twitch vidí v přímých přenosech z her velký potenciál. Proto před dvěma měsíci byla oznámena spolupráce v Blizzardem, která se s novou funkcí oficiálního klienta dostala na novou úroveň.

Diskuze (7) Další článek: Tip: jak ve WhatsApp zakázat sdílení telefonního čísla Facebooku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,