Barnes & Noble's uvádí tenkou elektronickou čtečku knih Nook GlowLight

Nedávno Amazon představil novou generaci svých tabletů Kindle, včetně nové elektronické čtečky Paperwhite 2, která má cenu pouze 119 dolarů a obsahuje 2GB paměť pro uložení přibližně jednoho tisíce knih.

Nová elektronická čtečka knih Nook GlowLight od Barnes & Noble's má sice stejnou cenu jako nový model Paperwhite od Amazonu, má ale lepší parametry.

Hmotnost je pouze 175 g (Paperwhite 2 – 207 g) a šestipalcový displej má o 62 % více pixelů než v případě minulé generace (Nook Simple Touch s GlowLight). Podsvícení displeje pomocí LED je lépe rozložené po celém displeji. Nový model má optimalizované otáčení stránek, které už bliká mnohem méně a tvoří také menší duchy při překreslování obrazu.

BNGlowLightThumb.jpg BNGlowLightwLight.jpg BNSimpleTouchwNewCover.jpg
Nook GlowLight bez podsvícení, s podsvícením a doplňkovým obalem (Zdroj: Mashable)

K dispozici jsou i nové fonty, které byly vytvořené přímo pro tuto čtečku a použitý displej – Avenir Sans, Tipperary a další dva. Oproti čtečce Paperwhite je za stejnou cenu k dispozici dvojnásobná kapacita 4 GB pro uložení přibližně 2 000 elektronických knih a na displeji není zobrazována žádná reklama.

Průměrná výdrž je stanovena na osm týdnů, ale vše se samozřejmě odvíjí od využívání a zapínání případného podsvícení. Čtečka Nook Glowlight bude v prodeji v bílé verzi.

 

Diskuze (15) Další článek: Rusko čelí podezření, že rozdávalo státníkům infikované USB klíčenky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,