Software | Mobilní aplikace | Mobilní telefon

Autor Nokie 3310 vytvořil aplikaci, která usnadňuje starým lidem používání mobilu

Jestli popularita oživené Nokie 3310 něco říká, tak to, že stále existují lidé, kteří chtějí jednoduchý telefon. Zejména starší lidé, kteří nemají zájem učit se novinkám na nejnovějších nadupaných chytrých telefonech plných čteček otisků prstů a podobných vymožeností. Britský start-up Zone V proto přišel se softwarovým řešením této situace.

Podle výzkumu této společnosti totiž až 46 % dospělých nad 50 let, kteří vlastní chytrý telefon, tvrdí, že je na ně moc komplikovaný a neví jak ho pořádně používat. Aplikace Zone V má současnou digitální propast zmenšit.

Dělá to tak, že operační systém telefonu zjednoduší. Zvětší písmena a tlačítka, a ořeže menu tak, aby bylo vše jasné a srozumitelné. Zatím je Zone V stavěn jen na telefony značky Samsung - Galaxy S7, Galaxy S7 Edge a Galaxy Note 5, plus řadu modelů střední cenové kategorie. Software stojí 39,99 liber jednorázově nebo 1,99 libru měsíčně na Google Play obchodě.

Podobných aplikací už existuje více, připomeňme například Big Launcher od českých tvůrců. V případě aplikace Zone V je ale velmi zajímavé, že za ní stojí Frank Nuovo, designér původní Nokie 3310 a Peter Ashall, bývalý kreativní inženýr Nokie. Oba dva tito pánové jsou mimo jiné zakladateli luxusního výrobce mobilů Vertu.

„Dnešní mobilní průmysl se předhání v tom, kdo bude první s nejnovější a nejlepší technologií. Na světě je ale spousta lidí, kteří cítí, že technika prostě není nic ně,“ řekl Frank Nuovo pro Wired a dodal: „Zone V je unikátní v tom, že poprvé umožňuje komunikovat lidem tak, jak si přejí. A tím myslím opravdu všem lidem.“ Trh podle něj starší lidi opomíjí a je třeba s tím něco dělat.

Je to jen bublina, nebo Nokia 3310 opravdu oživila zájem o hloupé telefony?

Diskuze (15) Další článek: Výsledky Microsoftu a Googlu: Windows se probouzejí, Lumia v klinické smrti a Google je pořád jedna velká reklamka

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,