Autodesk o GISu poprvé

Letos poprvé pořádá Autodesk samostatné mezinárodní setkání uživatelů GIS pod názvem Autodesk GIS 2000.
Letos poprvé pořádá Autodesk samostatné mezinárodní setkání uživatelů GIS pod názvem Autodesk GIS 2000. Místem setkání je ve dnech 10. až 13. září San Rafael v Kalifornii.

Společnost v posledních letech pravidelně měnila podobu setkání uživatelů svých produktů. Jednou to byla Univerzita Autodesku – týdenní, všezahrnující setkání. Pak uspořádala několik teritoriálně rozdělených Univerzit a v letošním roce opět uspořádá jedinou Univerzitu na přelomu listopadu a prosince v Las Vegas.

Autodesk není jediný, kdo vyčlenil GIS do samostatné konference. Již v květnu, na letošním setkání uživatelů produktů firmy Intergraph, bylo oznámeno, že příští setkání uživatelů budou členěna do samostatných konferencí, takže např. uživatelé geotechnologií firmy Intergraph se sejdou v červnu 2001 na samostatném setkání v Atlantě.

Bentley, další hráč na poli GIS a CAD, v tomto roce naopak pořádá jedinou konferenci pro všechny skupiny uživatelů na konci září ve Philadelphii.

Lze předpokládat, že počet účastníků na letošní první konferenci Autodesku věnované GIS nebude příliš vysoký. ESRI trvalo 20 let, než se mohla pochlubit 9 000 účastníky na své konferenci v letošním roce. Připravit správnou skladbu přednášek a zasedání komisí, zajistit účast čelných představitelů firmy, uspořádat výstavu a nabídnout další doprovodný program je delikátní umění. Proti Autodesku hraje také čas, protože první veřejně dostupné informace o uspořádání letošní konference jsou z 2. čtvrtletí letošního roku. Na druhé straně se Autodesk snaží podpořit účast na konferenci registračními poplatky, jejichž výše se pohybuje v závislosti na regionu mezi 250 až 800 dolary.

Váš názor Další článek: Seznam a Atlas se hádají, kdo z nich je větší

Témata článku: , , , , , , , , ,