Aukro zavádí identifikaci pro PayU, převody na účet budou zase v kurzu

Když Aukro před čtyřmi lety zavádělo systém PayU, bylo na největším českém aukčním webu zvykem posílat peníze za zboží běžnými převody na účet. Aukro vehementně prosazovalo své PayU, což se zprvu pochopitelně setkalo s nevolí konzervativních uživatelů, ale nyní už je jeho používání docela běžné. Je však možné, že na Aukru koncem září opět začnou převládat běžné převody na účet či dobírky, k PayU je totiž nově potřeba fyzická identifikace uživatelů.

Uživatelům Aukra nyní přichází e-mailem upozornění, že po 20. září nebude možné na Aukru využívat PayU bez ověření. To představuje fyzickou návštěvu kanceláře Aukra, výdejny služby Uloženka, notáře, nebo lehce kontroverzní zaslání skenů osobních dokumentů elektronicky.

PayU je prostředníkem mezi oběma stranami obchodu. Nakupujícímu nabídne několik platebních bran či platbu kartou, prodávajícímu pak peníze ihned po zaplacení. Výhody oproti běžnému převodu peněz mezi uživateli jsou tedy docela pádné. Dá se ale předpokládat, že pro mnohé nebudou natolik zásadní, aby se obtěžovali s ověřovací procedurou. A vrátí se k běžným převodům a dobírkám.

Aukro aktuální opatření vysvětluje nutností vyhovět zákonu 253/2008 Sb. známému jako zákon proti praní špinavých peněz. Podrobnosti najdete na info.aukro.cz/identifikace.

Upřesnění: nutnost identifikace se pochopitelně týká jen těch, kteří chtějí na Aukru prodávat. 

Diskuze (37) Další článek: Zotac uvedl pasivně chlazenou grafiku GeForce GTX 750

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,