Asus hráčům: tři nové herní notebooky a dva monitory ROG

Pro hráče připravil Asus na letošním Computexu hned několik věcí. Tak třeba herní verzi nové grafické karty ROG Poseidon GTX 980Ti s hybridním chlazením a kombinovanými parními komorami s vodními kanálky, které mají zajistit vyšší efektivitu chlazení. Karta bude dodávána s nástrojem pro přetaktování.

Dále jsou tu dva nové monitory z herní série ROG (Republic of Gamers). Jeden klasický, 27" s rozlišením 2560×1440 bodů. Monitor s názvem ROG SWIFT PG279Q nabízí IPS panel, frekvenci až 144 Hz a technologii G-Sync pro synchronizaci obrazu.

Asus LCD 04.JPGAsus LCD 05.JPGAsus LCD 06.JPG 
ROG SWIFT PG279Q má dobře polohovatelný stojan a tenké rámečky. Tak proč si vedle sebe nepostavit hned tři, že ano...

Větší peckou je monitor ROG 34", který přichází se zakřiveným ultraširokým IPS panelem s poměrem stran 21:9 a rozlišením 3440×1440 bodů. Rovněž podporuje technologii Nvidia G-Sync.

Asus LCD 01.JPGAsus LCD 02.JPGAsus LCD 03.JPG 
Ultraširokoúhlý zahnutý monitor se na hraní hodí, to už máme vyzkoušené. Tento navíc umí G-Sync

Bohatá byla také nadílka herních notebooků. Zaujal především model ROG G751JT, který nabídne rovněž technologii G-Sync. Její notebookové provedení je novinkou Nvidie a toto je jeden z prvních notebooků, který ji nabídne. Má 17" obrazovku a uvnitř pracuje Intel Core i5 nebo i7 a devítistovkové grafiky Nvidie.

Asus ROG NTB 05.JPGAsus ROG NTB 06.JPG Asus ROG NTB 07.JPG 
Herní sedmnáctka s G-Sync. Na časté přenášení už to moc není.

Nové herní notebooky ROG na videu:

Trochu jiné zacílení má nový notebook ROG G501, který je klasickou patnáctkou, ale s překvapivě tenkým tělem na to, že se jedná o výkonný notebook se zaměřením na hraní. Nese 4K displej, uvnitř pracují procesory Core a devítistovkové grafiky Nvidie a celé je to jen lehce přes dva centimetry tenké a váží dva kilogramy.

Asus ROG NTB 01.JPGAsus ROG NTB 02.JPG 
Výkonná placka s 4K monitorem

Třetí představený notebook ROG GL552 je cílen na lehce spořivější uživatele. Nabídne sice rovněž nejvýkonnější mobilní procesory Core, ale dedikované grafiky už nemusí být high-endové a SSD zde v základních konfiguracích chybí. Displej dokonce začíná na rozlišení 1366×768 bodů, ale je k dispozici i Full HD.

Asus ROG NTB 03.JPG Asus ROG NTB 04.JPG 
Herní notebook pro masy

O dostupnosti na českém trhu a přesných cenách zatím bohužel nic moc nevíme. 

Diskuze (2) Další článek: SanDisk: Nejmenší 128GB flaška a bleskové externí SSD s kapacitou 2 TB

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,