ASRock má také vlastní miniaturní desku s pasivně chlazeným Atomem

Včera jsme psali o dvou verzích desky s integrovaným 14nm Atomem (Braswell) od Asusu, který tak začal konkurovat dříve představeným modelům od MSI. ASRock ale uvedl podobné řešení, byť zacílené spíše na podnikový segment a výrobu specializovaných zařízení.

ASRock IMB-154 ve formátu Mini-ITX není zrovna určený pro koncové uživatele, ale obsahuje 14nm Atom Braswell až se čtyřmi jádry (Pentium, Celeron) a podporou DirectX 11 i OpenGL 3.2. Osadit lze až 8 GB operační paměti DDR3L (dva sloty so-dimm), mezi výstupy je VGA a HDMI.

IMB-154(L1).jpgIMB-154(L3).jpg
Detail ASRock IMB-154 a tři sériové porty naznačují, že cílem nejsou koncoví uživatelé. V budoucnu lze ale očekávat další modely, které budou určené pro domácnosti a stavbu malých úsporných počítačů

K dispozici jsou dva gigabitové porty ethernet, zvukový výstup a vstup pro mikrofon, čtyři porty USB 3.0, tři sériové porty a dva PS/2. Interní rozhraní obsahuje další čtyři USB 2.0, 2x SATA 6 Gb/s, 1x mSATA, mini PCI Express nebo paralelní rozhraní. Napájení je zajištěno 12V nebo 24V adaptérem. I zde je samozřejmostí pouze pasivní chlazení hlavního čipu. Cena zatím není k dispozici.

Diskuze (6) Další článek: Rusko chce vyvíjet vlastní mobilní operační systém a vytlačit Android a iOS

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,