Technologie | Apple

Apple vyvíjí skládací zařízení s ohebným displejem, prozradil to nový patent

Apple se připravuje na budoucnost a hledá možnosti, jak vyrobit skládací elektronické zařízení s ohebným dotykovým displejem. Prozrazuje to nová patentová přihláška, kterou Apple podal minulý týden patentovému úřadu v USA.

Nečekejme od toho, že hned příští rok přijde iPhone XI s ohebným displejem, ale je to velmi důležitá zpráva pro ohebná zařízení jako taková. Řada asijských výrobců s nimi již roky experimentuje, ale zatím to nevypadá jako jasně daná budoucnost elektronických zařízení.

Ohebné displeje jsou nedokonalé a mají řadu kompromisů. Pokud ale v budoucnost tohoto směru věří Apple a pracuje na vlastním vývoji, mohli bychom se skutečně takových zařízení dočkat.

Apple ve svém patentu obecnějším způsobem popisuje technologické řešení provedení jednotlivých vrstev. Nezmiňuje však, pro jaká konkrétní zařízení je toto řešení vhodné, hovoří se obecně o elektronických zařízeních. V budoucnu to tak může být tablet, telefon nebo třeba i MacBoook.

Na ohebnou budoucnost se Apple připravuje i jinak. Kromě vlastního vývoje si například zamluvil první dodávky ohebných displejů od LG.

Diskuze (5) Další článek: Nový procesor od Fujitsu je 17 000× výkonnější než běžný čip

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,