Apple | Tablety | iPad

Apple vylepšil iPad a snížil mu cenu. iPhone začal nabízet v sytě červené

  • Apple bez honosné tiskovky představil nový iPad
  • Inovací není mnoho, tablet získal nový hardware a nižší cenu
  • Novinky se dočkal i iPhone, nově bude k dostání v sytě červené barvě

Apple dnes aktualizoval nabídku produktů v podobě nového červeného iPhonu 7, ale také vylepšeného 9,7palcového iPadu, který dostal výkonnější hardware a nižší cenovku. Uvedení novinek se tentokrát obešlo bez velkolepého uvedení, Apple jen rozeslal tiskovou zprávu a upravil nabídku na svém webu.

Nový tablet Apple iPad s úhlopříčkou 9,7 palců je vybaven jasnějším displejem Retina s rozlišením 2 048 × 1 536 bodů (264 ppi), přičemž dle srovnání s ostatními iPady nemá dodatečnou antireflexní vrstvu a laminaci displeje. Uvnitř se nachází výkonnější čipset Apple A9, který je například v iPhonu 6S/6S Plus.

iPad je vybaven čtečkou otisku prstu Touch ID, na přední straně je 1,2MPix kamera, na zadní pak 8MPix senzor, který zvládne natáčet video v rozlišení Full HD i zpomalené záběry. Výbava zahrnuje Wi-Fi, Bluetooth, dvojici reproduktorů, 3,5mm port na sluchátka a dobíjecí Lightning konektor. Tablet je tenký 7,5 mm a má hmotnost 469 g (4G verze 478 g). Výdrž je stanovená na 10 hodin.

Ceny nižší, ale žádné terno

Apple také snížil cenu iPadu, zřejmě v reakci na klesající prodeje tabletů. Cena za 32GB variantu je 10 990 Kč s DPH, větší 128GB verze vyjde na 13 990 Kč s DPH.

Zároveň byla upravena i nabídka menšího modelu iPad mini. Ten se nově nabízí jen v jediné verzi se 128GB pamětí a cenovkou 12 990 Kč.

Celkově je tedy úprava nabídky iPadů rozporuplná. Nový základní iPad se s cenou nedostal pod deset tisíc korun a přitom ani nenabízí nejnovější hardware. Inovací oproti předchozímu modelu iPad Air 2, na který novinka navazuje, je naprosté minimum. Zájemci o menší verzi navíc přišli o možnost volby a musí si připlácet za vyšší kapacitu.

Nejzajímavější drobnost

Nakonec se pro většinu zájemců o produkty Applu stane nejzajímavější novinkou dnešního dne maličkost, která se týká iPhonu SE. Nejlevnější model od dnešního dne nabídne zdvojnásobení kapacity interní paměti, přičemž ceny zůstávají stejné. Základ má tedy 32 GB a stojí 12 990 Kč.

Diskuze (8) Další článek: Zoner vydal jarní Photo Studio X. Chce být českým Photoshopem Lightroom

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,