Google

Apple si postavil UFO, Google bude mít obří party stan. Takto bude vypadat

O tom, že Google plánuje stavbu nového sídla v rámci svého Google Plexu, jsme psali už před rokem, kdy byly zveřejněny první snímky. Aktuálně se však na webu plánovacího úřadu objevily nové rendery, které dávají tušit bližší podobu nové budovy. Ta bude umístěna na volné ploše, která je Googlu k dispozici hned vedle stávajících budov. Všechny dostupné snímky najdete v horní galerii.

Tvar celé budovy, který může připomínat obří stan prý má zajistit ideální podmínky pro regulaci vnitřní teploty a snadné udržování vhodné kvality vzduchu. Zároveň se prý postará o lepší odhlučnění od okolního ruchu.

Podobně jako Apple ve svém novém sídle Apple Park zpřístupní Google velkou část nového komplexu veřejnosti. Skrz budovu povede běžný chodník a otevřené by mělo být celé první patro. Nemají chybět obchody, kavárna a open-space prostory pro využití v rámci coworkingu. Druhé patro bude kompletně vyhrazeno Googlu a jeho kancelářím.

Po schválení potřebnými úřady má stavba trvat celkem 30 měsíců. Zajímavostí je, že pozemek pro stavbu nového sídla získal Google výměnou od LinkedIn loni v červenci.

Diskuze (19) Další článek: Seznam vypustil do světa nového webového pošťáka

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,