Apple prý chystá iMac s rozlišením 8K, displej bude vyrábět LG

Na konci minulého roku Apple představil nový iMac, který v rámci 27palcové úhlopříčky obsahuje displej s rozlišením 5K, konkrétně 5 120 × 2 880 bodů. O výrobu displeje se stará LG a právě od této společnosti unikla zpráva, že Apple chystá iMac ještě s vyšším rozlišením.

V případě iMacu 5K je jemnost obrazu 217 ppi, což je podobné jako u MacBooků s displejem Retina. LG ale pravděpodobně nechtěně prozradilo, že nový 8K displej na kterém pracuje, bude používat i nový iMac, který se představí ještě tento rok. Informace byla už odstraněna, ale vzhledem k tomu, že se to objevilo na oficiálních stránkách LG, lze to považovat za poměrně vážnou spekulaci.

lg_8k_uhd.png
LG a ukázka rozdílu mezi rozlišením Full HD, 4K Ultra HD a 8K

Apple iMac obsahuje počítač uvnitř monitoru, takže se zpracováním obrazu s tak vysokým rozlišením by s moderní grafikou od AMD není problém. Otázka ale zní, zda iMacu zůstane 27palcová úhlopříčka. S takovými rozměry by rozlišení 7 680 × 4 320 pixelů znamenalo jemnost 326 ppi, což je stejné, jako měl třeba iPhone 4.

916744664.jpg
Zůstane iMacu 8K stejná úhlopříčka nebo dostane větší?

Na tak malou úhlopříčku je to ale možná zbytečně moc, takže lze spekulovat i variantu, že by iMac 8K mohl mít displej s úhlopříčkou například 34 palců, kde by jemnost již byla kolem obvyklejších 260 ppi. Jak to ale nakonec bude, se ale dozvíme jedině až přímo od Applu.

Diskuze (24) Další článek: Miniaturní počítač Intel Compute Stick s Windows je možné předobjednat

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,