AOL bude samostatnou firmou, Time Warner koupí podíl Googlu

Po osmi letech se dřívě slavná internetová společnost AOL oddělí od mediální skupiny Time Warner a stane se zcela samostatně obchodovatelnou firmou. Zástupci Time Warneru oznámili veřejnosti, že od Googlu odkoupí jeho pětiprocentní podíl akcií AOL a stanou se tak kompletními vlastníky.

Time Warner vlastní 95 procent akcií AOL, po odkupu podílu Googlu se tak stane kompletním vlastníkem a bude s firmou moci nakládat dle svého. Ještě do konce tohoto roku hodlá mediální gigant AOL oddělit, díky čemuž se zbaví své nejslabší a ztrátové divizite. AOL pak jako samostatná firma bude muset zvolit strategii pro budoucí rozvoj.

AOL a Time Warner společně fungují od roku 2001, avšak akvizice se téměř okamžitě ukázala jako špatná. Firmám klesla hodnotá akcií a nedařilo se naplnit některé finanční předpoklady. Po oznámení oddělení AOL okamžitě Time Warner zaznamenal růst akcií.

America OnLine je jednou z nejslavnější internetových firem v dějinách Ameriky. Firma v internetovém boomu dominovala na severoamerickém trhu jako hlavní poskytovatel internetových přípojek a nabízela i internetové služby na svém portálu. Firma je také známá svým arogantním chováním ve své době, kdy jednoznačně využívala svého monopolního postavení na trhu. Stránky AOL nabízející souhrn všech možných služeb a informací byly zpočátku uzavřené pouze pro majitele linek AOL a firma si diktovala podmínky pro spolupráci a reklamu. Později svůj web otevřela i veřejnosti. U nás je AOL znám především jako provozovatel služby ICQ.

Diskuze (4) Další článek: Bing: Prohlédněte si nový vyhledávač Microsoftu na videu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,