Amazon uvedl čtečku Kindle PaperWhite 2, ani ne po roce od první verze

Amazon oficiálně představil svou novou čtečku elektronických knih Kindle Paperwhite 2. Novou verzi uvedl ani ne po roce od uvedení od první verze Paperwhite, celkově se jedná již o šestou generaci čtečky Kindle. Zároveň je Kindle už šest let nejprodávanější značku čteček, jak uvádí CEO Amazonu Jeff Bezos.

paper2.jpg
Kindle Paperwhite 2 se od první verze vzhledem takřka neliší, nabízí však nové funkce i integraci se sociální sítí Goodreads

Nový Kindle Paperwhite 2 má hmotnost 207 gramů a rychlejší procesor (prý až o 25 % ve srovnání s první verzí). Nabízí rovněž lepší displej s vyšším kontrastem a lepším podsvícením a inovuje dotykové ovládání. Amazon slibuje, že stránky budou takřka k neroznání od běžného papíru. Baterie má vydržet až osm hodin týdnů, což postačí i na dlouhé čtení například během cest.

Mezi další funkce patří Kindle Page Flip, která umožní snadno přejít na konec knihy a zároveň zůstává zobrazena aktuální stránka. To sehodí například pro rejstřík nebo obsah. Nově se Paperwhite 2 integruje s největší sociální sítí Goodreads a zajímavá je též funke FreeTime, která nabádá zejména děti ke čtení za různé odměny.

Na webu Amazonu si lze již nový Kindle objednat, ale teprve 30. září bude k prodeji. Od listopadu by měla být k dispozici také verze s 3G a Wi-Fi. Akční cena nové čtečky bude 119 dolarů (s reklamou), plná 139 a verze s 3G/Wi-Fi bude stát 189 dolarů, tu však zatím objednat nelze.

amazon.jpg
Kindle Paperwhite 2 3G si zatím neobjednáte, můžete však mít první verzi s 3G za 179 dolarů (zdroj Amazon)
Diskuze (24) Další článek: Panasonic profesionálům: Rozlišení 4K na 20palcovém tabletu za 139 tisíc

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,