Technologie | Umělá inteligence | Superpočítače

Amazon, Facebook, Google, IBM a Microsoft budou spolupracovat na A.I. Chtějí stát u zrodu nové technologické éry

Skupina technologických společností investujících do vývoje umělé inteligence založila nadaci Partnership on AI, která si klade za cíl standardizovat další vývoj na tomto poli, vysvětlovat přínos strojového učení a neuronových sítí veřejnosti a nakonec nabídnout ovoce vlastního výzkumu širší veřejnosti – zveřejnit maximum studií a výsledků především akademické sféře.

391177290
Teprve čas ukáže, jestli neskončí jen u bílého loga, anebo budou technologičtí lídři skutečně spolupracovat a posunou nový segment opravdu dál

Na seznamu zakládajících členů opravdu nechybí prakticky žádná velká ryba. Je tu samozřejmě Google a zejména jeho laboratoř DeepMind, Microsoft, Facebook a jeho ambice v oblasti A.I. pro sociální interakci, IBM s Watsonem a nakonec Amazon, který se stejně jako Microsoft snaží nabídnout strojové učení a neuronové sítě jako cloudovou službu pro tvůrce aplikací.

Pokud se připojí ke skupině i další, měla by nastolit jasná pravidla a hlavě směr vývoje, co společnost jako taková od prvků umělé inteligence očekává.

Diskuze (13) Další článek: Nový standard IEEE 802.3bz-2016 přinese 2,5 Gb/s i pro nejlevnější síťové kabely

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,