Acer představil notebooky Aspire M3 a V5 s dotykovými displeji

Operační systém Windows 8 je přizpůsoben pro snadné ovládání pomocí dotyku prstu, takže se kromě tabletů setkáme s mnohem větším počtem notebooků, které budou mít zároveň dotykový displej.

Společnost Acer představila dva nové modely, které tuto specifikaci splňují. Model Aspire M3 Touch má větší 15,6palcový displej a ukrývá moderní procesory Core (Ivy Bridge) od Intelu a výkonnou grafickou kartu GeForce GT 640M. Hmotnost tohoto hliníkového notebooku je 2,3 kg, tloušťka je pak 2,2 cm.

 2012-08-31 v 15.09.26.png
Acer Aspire V5 Touch a Aspire M3 Touch (Zdroj: The Verge)

Mezi dalšími modely jsou čtrnáctipalcové a patnáctipalcové verze Aspire V5 Touch, menší model má hmotnost 2,1 kg a jeho tloušťka je 2,1 cm, větší má hmotnost 2,4 kg a tloušťku 2,3 cm. V rámci výbavy je i DVD vypalovačka a samostatná grafická karta GeForce (přesný model nebyl uveden).

Acer_Aspire_Timeline_Ultra_M3_01_topview_gallery_post.jpg Acer_Aspire_Timeline_Ultra_M3_02_fv_gallery_post.jpg Acer_Aspire_V5-5xx_01_topview_closed_silver_gallery_post.jpg
Acer_Aspire_V5-5xx_14_ulfv_silver_gallery_post.jpg Acer_Aspire_V5-5xx_15_fv_silver_gallery_post.jpg

Všechny zmíněné modely mají dotykovou vrstvu s podporou až deseti dotyků zároveň (multitouch), nechybí webkamera, porty USB 3.0 nebo kombinovaný port ethernetu a VGA výstupu. Ceny zatím nebyly uvedeny.

 

Diskuze (9) Další článek: Intel se spojil s IDT na vývoji bezdrátového nabíjení

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,