8 služeb, které umožní legální sledování filmů a seriálů

  • Online můžete zhlédnout bezmála 7 000 filmů a seriálů
  • Pouze některé služby nabízí předplatné, zbytek jsou půjčovny
  • Legálně přehrajete i filmy na Youtube

Rozšíření Netflixu téměř do celého světa přineslo značné vystřízlivění. Od nejznámější streamovací služby se očekával velký výběr videoobsahu, lokalizace a rozumná cena za předplatné. Český Netflix však splňuje pouze poslední požadavek. Výběr filmů není nijak zázračný a to stejné platí o seriálech, kdy nejsou dostupné ani některé tituly z původní tvorby samotného Netflixu. Chybějící české titulky je potom nutné doplňovat pomocí pluginů do prohlížeče.

 

Největší výběr filmů má iTunes, jenže nenabízí předplatné ani webový přehrávač

 

Netflix tedy nepřinesl prakticky nic, co by tuzemské videotéky již nabízely. Ty mají často širší nabídku, ale především je obsah lokalizován. Větší část z nich vsází na tradiční model zápůjček s jednorázovou platbou za jeden film, jiné zkouší prorazit s předplatným.

Vybrali jsme proto osm služeb, které umožňují sledovat filmy a seriály v prohlížeči a na dalších platformách. Do výběru jsme nezařadily videotéky poskytovatelů internetu, které nejsou dostupné pro zákazníky jiných operátorů nebo vyžadují předplatné jiné služby. To je případ O2 TV Air, Kuki od Netboxu nebo My Prime, jenž provozuje UPC.

Rovněž jsme podrobněji nezkoumali iTunes, které má sice velkou nabídku českého obsahu, avšak nenabízí webový přehrávač. Filmy od Applu tak lze sledovat pouze v desktopových iTunes, iOS zařízení nebo na Apple TV.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,