4 netradiční prohlížeče, jimiž můžete nahradit Chrome

Nejznámější čtveřice prohlížečů je jasná - Chrome, IE, Firefox a Opera. Existují však alternativy, které svými funkcemi často zaběhnuté prohlížeče překonají. Vybrali jsme čtyři nejpovedenější.
Kapitoly článku

Podle poslední statistiky Statcounter používá 48 % uživatelů internetu prohlížeč Chrome. Daleko za ním následují Internet Explorer s Firefoxem a Opera si drží své tradiční jednotky procent. Pokud si však na Windows nevyberete z tradiční čtyřky, jsou tu alternativy, o kterých se moc nemluví, přitom mají co nabídnout. Vybrali jsme čtyři podle nás nejzajímavější, které stojí za vyzkoušení.

StatCounter-browser-ww-monthly-201402-201502.png
Chrome je mezi prohlížeči jasnou jedničkou (zdroj:statcounter.com)

Některé z nich by se daly popsat tradičním „od programátorů pro programátory“. Jsou přeplněné funkcemi, které běžný uživatel nevyužije, avšak pro zlomek uživatelů může být mix nadstandardních funkcí právě tím pravým lákadlem.

Pro alternativu se však může rozhodnout i ten, který stojí o maximální jednoduchost. Prohlížeč bez synchronizace, bez zbytečných funkcí navíc a s minimalistitckým rozhraním mezi těmi zaběhnutými nenajdete.

Jako jeden z dalších důvodů můžeme uvést i nedůvěru k velkým korporacím jako je Google nebo Microsoft. Pokud jim nechcete svěřovat svá data – ať už jsou to hesla nebo historii brouzdání, nabízí se možnost alternativního prohlížeče.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,